Κέντρο Ολιστικής Θεραπείας στην Αθήνα

HolisticHealth: Η λύση για τα προβλήματα του στρεσογόνου τρόπου ζωής μας

Στις μέρες μας είναι πολλοί αυτοί που αν τους ρωτήσει κανείς πως αισθάνονται είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαντήσουν ότι δεν είναι και πολύ καλά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν ότι αισθάνονται συνεχείς πονοκεφάλους ή ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με μόνους στη μέση, ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά και ότι γενικά όλα τα φαγητά τους πέφτουν βαριά, ενώ και οι αϋπνίες είναι επίσης ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Η αλήθεια είναι ότι για τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα φταίει απλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας.
Η ζωή σήμερα αν και για τους περισσότερους είναι αρκετά καθιστική, είναι πιο αγχωτική από ποτέ. Μπορεί οι περισσότεροι πλέον να κάνουν μία δουλειά γραφείου και όχι μία χειρονακτική εργασία, αλλά πολλές φορές λόγω των μεγάλων ευθυνών και των πολύ στενών χρονικών περιθωρίων, οι λεγόμενες καθιστικές δουλειές μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο κουραστικές από τις χειρονακτικές. Αυτό φυσικά γίνεται λόγω του στρες, το οποίο και δημιουργεί όλα τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι οι σωματικοί μας πόνοι αλλά και γενικά το αίσθημα πως δεν νιώθουμε καλά, είναι αποτέλεσμα του στρες που δημιουργεί η δουλειά μας αλλά και οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής.
Δεν είναι άλλωστε σπάνιο το φαινόμενο πολλοί άνθρωποι που όντως δεν αισθάνονται καλά ή αισθάνονται πόνους, να κάνουν πολλές εξετάσεις και τα αποτελέσματα να βγαίνουν πάντα καθαρά και κλινικά τουλάχιστον, να μη φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό αποδεικνύει και με το παραπάνω ότι υπάρχουν και κάποια θέματα τα οποία δεν είναι καθαρά σωματικά, αλλά ψυχοσωματικά κι εδώ είναι που αναλαμβάνει δράση η λεγόμενη ολιστική ιατρική.
Τι είναι η ολιστική ιατρική
Η ολιστική ιατρική με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι είναι μία προσέγγιση της ιατρικής η οποία αποσκοπεί στην «ολική» θεραπεία του ασθενή με την επίτευξη μίας ισορροπίας ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα. Το Κέντρο Ιατρικής Ολιστικής HolisticHealthείναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να φέρουν αυτή την ισορροπία στη ζωή τους.
Οι άνθρωποι που εργάζονται στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής έχουν σαν αποστολή να φέρουν σε ισορροπία το σώμα και το πνεύμα του κάθε ασθενή. Σε μία ολιστική θεραπεία λοιπόν, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως βότανα και άλλα φυσικά μέσα θεραπείας και όχι χημικά ενώ τον ασθενή πέρα από τους γιατρούς θα βοηθήσουν και ψυχολόγοι, οι οποίοι και θα τον βοηθήσουν να θεραπεύσει τα ψυχολογικά αίτια του προβλήματος του, έτσι ώστε να σταματήσουν και τα σωματικά συμπτώματα της, ενώ παράλληλα ο ασθενής θα μπει και σ' ένα πρόγραμμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Σημαντικό ρόλο στην ολιστική ιατρική παίζει και η ρεφλεξολογία.
Ρεφλεξολογία και ολιστική ιατρική
Η ρεφλεξολογία, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα της, έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά. Είναι μία πολύ διαδεδομένη θεραπευτική τεχνική η οποία επικεντρώνεται στην άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να θεραπευτούν διάφορά προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά τα σημεία βρίσκονται στα πέλματα, αφού εκεί βρίσκονται πολλές νευρικές καταλήξεις. Με τη ρεφλεξολογία μπορεί ένας ασθενής να δει εμφανή βελτίωση στη υγεία και την ευεξία του και να απαλλαγεί από προβλήματα όπως πόνοι στο κεφάλι και τον αυχένα, τη μέση και άλλα μέρη του σώματος με έναν απόλυτα φυσικό και ασφαλή τρόπο, χωρίς φάρμακα και χωρίς χειρουργεία. Μία θεραπεία ρεφλεξολογίας διαρκεί περίπου 12 συνεδρίες και ο ασθενής θα αρχίσει να νιώθει τη βελτίωση μετά την Τρίτη περίπου συνεδρία.
H
Ρεφλεξολογία στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής HolisticHealth
Υπεύθυνη ρεφλεξολογίας στο HolisticHealthείναι η Δέσποινα Παπαβασίλειου. Η Κα. Παπαβασιλείου έχει παραπάνω από 11 χρόνια εμπειρίας στη ρεφλεξολογία κι έχει εκπαιδευτεί κι εργαστεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό ενώ έχει συμμετέχει και σε πολλά συνέδρια σαν ομιλήτρια. Πρόκειται για μία από τους πλέον έμπειρους ρεφλεξολόγους στην χώρα μας, η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο για τις γνώσεις της, αλλά και για την ανθρωπιά της.

Update #14 years ago
Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.