MOLBA G. BORISU TADICU DA PODNESE OSTAVKU


Gospodin Boris TADIC, Predsednik R. Srbije

Andricev venac br. 1

11000 Beograd



Dostavlja se:


Narodna skupstina R. Srbije

Kralja Milana 14

11000 Beograd


Vlada R. Srbije

Nemanjina br. 11

11000 Beograd


Sredstva javnog informisanja



  Suverenost potice od gradjana koji je vrse referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika.


     Nijedan drzavni organ, politicka organizacija, grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenitet od gradjana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.


 Clan 2 Ustava Republike Srbije



Postovani gospodine TADICU, predsednice Republike,


Predmet:    Vas odnos prema Ustavu, drzavi i narodu i Vasa odgovornost zahtevaju Vasu ostavku


Pisem Vam na osnovu Clana 56 Ustava R. Srbije i na osnovu tog clana Vas najlepse molim da javno odgovorite na ovaj dopis. Ovim Vam se javno podnosi 


                                 M O L B A


DA BEZ ODLAGANJA PODNESETE BEZUSLOVNU OSTAVKU

NA FUNKCIJU I POLOZAJ PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE.


Molba Vam se podnosi kako radi dobrobiti, bezbednosti, slobode i nezavisnosti drzave R. Srbije i njenih drzavljana, te i Vase licne, tako i radi predsednickog postovanja Ustava i sprovodjenja njegovih odredbi. Razlozi su sledeci:


Vase krsenje Predsednicke zakletve i Ustava


Bili ste obavesteni o neustavnoj pripremi izbora za predsednika R. Srbije jos 25. decembra. 2007. god. pismom (s jednim potpisnikom) Narodnoj skupstini, koje Vam je bilo tada i dostavljeno i u kome Vam je bilo objasnjeno da su izbori bili pripremljeni na neustavan nacin jer nisu bili pripremljeni da se sprovedu na celoj teritoriji R. Srbije - na celoj teritoriji Kosova i Metohije ravnopravno za sve drzavljane R. Srbije. Zamoljeno je da se rokovi pomere da bi se izbori organizovali u potpunom skladu s Poveljom UN i Ustavom.


Potom Vam je bilo direktno upuceno to pismo 4. januara 2008. god.  sa osamnaest potpisnika (iz Australije, Francuske, Nemacke, SAD, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva), s predlogom da se odloze izbori (za najvise 60 dana) da bi se R. Srbija obratila UN da joj omoguce da organizuje i sprovede bezbedno slobodne izbore na celom Kosovu i Metohiji ravnopravno za sve svoje drzavljane.


U pismu (s jednim potpisnikom) Vama i gospodinu Tomislavu NIKOLICU, kao predsednickim kandidatima u drugom krugu, od 31. januara, 2008. god., ste bili zamoljeni da trazite pre odrzavanja drugog izbornog kruga ponistavanje predsednickih izbora i raspisivanje novih u potpunom skladu s Ustavom. Tada Vam je ukazano da: "Svaki od vas dvojice ko to ne ucini time sam sebe potpuno dezavuise da moze da bude ustavni Predsednik R. Srbije".

U dopisu (s jednim potpisnikom) od 7. februara, 2008. god. ste bili zamoljeni da otkazete svoje inaugurisanje jer "ono ne ispunjava osnovni uslov a to je da izbori budu organizovani i sprovedeni u skladu s Ustavom i Rezolucijom Narodne skupstine". Istovremeno Vam je skrenuta paznja na sledece: "Od tog izbora ce da zavisi i valjanost Vase predsednicke zakletve: da li se podnosi posle ovog neustavnog izbornog procesa, ili posle novog, u potpunosti sprovedenog prema Ustavu i Rezoluciji Narodne skupstine." Ovo Vam je ponovljeno u dopisu Narodnoj skupstini od 12. februara, 2008. god. (sa 10 potpisnika iz Francuske, Kanade, Nemacke SAD, Srbije i Svedske). U njemu je trazeno od Skupstine da otkaze Vase inaugurisanje posto to niste Vi ucinili, a da bi se raspisali i sproveli izbori po Ustavu.

Uprkos svemu tome, Vi ste prihvatili da polozite Predsednicku zakletvu (Clan 114 Ustava):


Zaklinjem se da cu sve svoje snage posvetiti ocuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, ukljucujuci i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, postovanju i odbrani Ustava i zakona, ocuvanju mira i blagostanja svih gradjana Republike Srbije i da cu savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje duznosti,


Uprkos toj zakletvi i Vase svesti da su predsednicki izbori bili neustavni, da nisu bila postovana ustavna i ljudska prava svih drzavljana R. Srbije na Kosovu i Metohiji, Vi niste podneli jos ostavku da bi se raspisali i sproveli izbori za Predsednika R. Srbije u skladu s Ustavom. Time ste prekrsili Clan 52 Ustava da Svaki punoletan, poslovno sposoban drzavljanin Republike Srbije ima pravo da bira, i pogazili samu Predsednicku zakletvu.


Strane vojne trupe ne dozvoljavaju nenaoruzanim civilnim drzavljanima, studentima i nastavnicima medju kojima su i Rektori univerziteta,  R. Srbije da iz sredisnjeg dela Srbije slobodno, miroljubivo dodju u Kosovsku Mitrovicu ili u druge delove Kosova i Metohije. Te strane trupe postavljaju fizicke prepreke i oruzanom silom im prete sprecavajuci ih da nastave svoje mirnodopsko putovanje. Vi se niste  angazovali niti da se takvo krsenje suvereniteta R. Srbije, garantovano i Ustavom i Poveljom UN i Rezolucijom 1244, spreci niti da se zaustavi. Time krsite Clanove 111, 112 (tacka 1 i poslednji pasos) i opet Predsednicku zakletvu.


Vi nastavljate da vrsite jos jednu javnu funkciju, pored predsednicke, a to je da ste Predsednik politicke stranke, sto je izricito zabranjeno Clanom 115 Ustava.


Vi cesto pokusavate da preuzmete da vodite politiku R. Srbije na sta nemate prava prema Ustavu (Clan 112 o nadelznostima Predsednika), jer je to pravo i duznost Vlade, koja je i nosilac izvrsne vlasti u Republici Srbiji (Clanovi 122 i 123 Ustava).


Vasa odgovornost za neobezbedjivanje stranih ambasada i za stvaranje pogresne predstave u inostranstvu o R. Srbiji -Neispunjavanje uslova da predstavljate R. Srbiju


Demokratska stranka ciji ste Predsednik nije pozvala drzavljane na narodni sabor u Beogradu 21. februara, 2008. god.


Nekoliko dana pre tog narodnog sabora su bili protesti zbog nezakonitog proglasenja strane drzave na teritoriji R. Srbije. Tada su demonstranti, pokusavajuci da se priblize nekim stranim ambasadama dosli u sukob s policijom u toku koga su bacali kamenje. Bilo je i povredjenih. To je bilo dovoljno upozorenje da treba da se obezbedi zastita stranih ambasada, posebno da se zastite ambasade drzava koje priznaju nezakonito proglasenje strane, okupatorske, drzave na teritoriji R. Srbije.


To su shvatili strani predstavnici. U njihovo ime je papski Nuncije trazio od nasih vlasti da preduzmu odgovarajuce bezbednosne mere 21. februara, 2008. god. Jedna strana ambasada je sklonila sve svoje clanove van ambasade tog dana, ili samo tog popodneva, svejedno. Stranci su ocenjivali da moze da bude napada na njihove ambasade.

A Vi?


Vi ste apelovali na ljude, pozivali narod, da se ne prave bilo kakvi izgredi koji mogu da naruse ugled i mir R. Srbije. To pokazuje da ste bili svesni da postoji opasnost od nereda. Dobro je sto ste to ucinili. To je bilo neophodno da uradite. Ali to nije bilo dovoljno.


Vi sazivate Savet za nacionalnu bezbednost.

Kada?

Tek posle izvrsenih napada na strane ambasade.


Vi niste preduzeli dovoljne mere da se zastite ambasade stranih drzava niti od eventualnog gneva demonstranata 21. februara, 2008. god. niti od onih koji nastoje da srozaju R. Srbiju.


Vi ste u vreme odrzavanja narodnih sabora u Beogradu i sirom Srbije bili u inostranstvu.


Vi treba da predstavljate R. Srbiju u zemlji i inostranstvu (Tacka 1 Clana 112 Ustava R. Srbije). Vi treba da komandujete Vojskom (poslednji pasos istog Clana).


Vi ste najodgovorniji za neobezbedjivanje stranih ambasada tog dana. Vi ste najodgovorniji za stvaranje pogresne, ruzne, predstave u inostranstvu o R. Srbiji, a kojoj je dat u inostranstvu veci znacaj nego samom narodnom saboru. Uostalom, i Vi ste to isto i licno ucinili.


Vasa nesposobnost ili odbijanje da organizujete bezbednost i odbranu zemlje i da je adekvatno predstavljate


Time sto ste sazvali Savet nacionalne odbrane posle dogadjaja koji su bili predvidljivi, a ne pre njih, time sto niste organizovali bezbednost stranih ambasada, i time sto, uprkos svemu tome, dajete tome veci znacaj nego neuporedivo tezim zlodelima nad Srbima na Kosovu i Metohiji i nad R. Srbijom, Vi pokazujete ili  nesposobnost ili odbijanje da organizujete bezbednost i odbranu zemlje i da je adekvatno predstavljate, i time ne ispunjavate predsednicku obavezu koju ste prihvatili pod zakletvom.

Vi ne preduzimate odgovarajuce dovoljne akcije kod  UN (KFOR, UNMIK, Sekretar, Savet Bezbednosti) da UN obezbede ispunjenje obaveza koje su preuzele prema Rezoluciji 1244, i to:

  1. Da se dogovoreni broj policijskog i vojnog srbskog osoblja vrati na Kosovo i Metohiju (Tacka 4 i Tacka 6 Aneksa 2 Rezolucije 1244).
  2. Da se raspuste sve siptarske vojne formacije (Tacka 9/26524 i Tacka 15 Rezolucije 1244).
  3. Da se obezbedi miran povratak svih raseljenih lica i porodica (Tacka 9/26525 Rezolucije 1244).
  4. Da se omoguci R. Srbiji da ostvaruje svoju suverenost i teritorijalnu celovitost i na Kosovu i Metohiji (6. Stav Aneksa 1 i Tacke 5 i 8 Aneksa 2 Rezolucije 1244).
  5. Da se osigura bezbedno slobodno zivljenje i kretanje svih drzavljana R. Srbije po celoj teritoriji Kosova i Metohije (Tacka 9/26530 Rezolucije 1244).
  6. Da se sprece strane institucije i oruzane formacije da postavljaju granicne prelaze unutar teritorije R. Srbije razdvajajuci tako njene delove, i da prete primenom vojne sile protiv miroljubivih nenaoruzanih drzavljana R. Srbije koji hoce slobodno da se krecu po Kosovu i Metohiji, npr. prelazeci iz sredisnjeg dela Srbije na Kosovo i Metohiju (6. Stav Aneksa 1 i Tacke 5 i 8 Aneksa 2, i Tacka 9/26530 Rezolucije 1244).
  7. Da ne smeju da ruse suverenost R. Srbije na Kosovu i Metohiji priznavanjem protivustavno proklammovane strane, i to okupatorske, drzave kao nastavljaca fasisticke Velike Albanije, i da time stavljaju u stvarnosti van snage Rezoluciju 1244 cime prestaje da vazi njena odredba da vojne i policijske formacije R. Srbije ne mogu da obavljaju svoje ustavne duznosti na Kosovu i Metohiji. Da drzavljani R. Srbije koji to cine budu predati Sudu R. Srbije, a stranci redovnom Medjunarodnom sudu u Hagu (6. Stav Aneksa 1 i Tacke 5 i 8 Aneksa 2 Rezolucije 1244).

Vi time krsite Ustav (Clanove 111, 112 - Tacka 1 i poslednji pasos, i Predsednicku zakletvu).

Vi svime time srozavate bezbednost R. Srbije i njenih drzavljana.


To sve pokazuje ili da niste sposobni da izvrsavate duznosti predsednika Republike ili da svesno krsite Ustav (Clan 111, Tacku 1i poslednji pasos Clana 112, i Predsednicki zakletvu).


Vase nipodastavanje naroda - Neispunjavanje uslova da izrazavate jedinstvo R. Srbije


Vi ste znali dovoljno unapred, na vreme, da je zakazan narodni sabor za 21. februar, 2008. god. Imali ste mogucnosti da trazite da se pomeri datum ako je Vasa poseta Rumuniji morala neodlozno da se odrzi bas tog dana. To niste ucinili.


Umesto toga Vi ste trazili da na tom skupu ne treba da govori ni jedan predstavnik ni jedne politicke stranke. Polaganjem Predsednicke zakletve Vi ste preuzeli obavezu da budete Predsednik svih drzavljana R. Srbije, te i onih koji su Vam politicki oponenti.


Uz to, Vi niste dosli na taj narodni sabor, vec ste otisli u inostranstvo. Vi time vise ne ispunjavate svoje osnovne obaveze da kao predsednik Republike izrazavate drzavno jedinstvo Republike Srbije (Clan 111 Ustava) i da predstavljate Republiku Srbiju u zemlji i inostranstvu (Tacka 1 Clana 112 Ustava). Vi ste ih prekrsili.


Vi ste svojim odsustvom s narodnog sabora, i to boravkom u tudjini, u vreme kada je narod sirom Srbije iskazivao svoju patnju,  omalovazili narod koji je na sabor dosao ne samo iz Beograda vec i iz raznih krajeva Srbije. LJudi koji su bili oko mene su javno negodovali zbog toga u toku sabora. Cutao sam da ne bih "dolivao ulje na vatru". Sada Vam licno pisem. Drzavljani R. Srbije su osnovni nosilac njene ustavnosti i zakonitosti.

Vi ne mozete vise niti da izrazavate drzavno jedinstvo Republike Srbije niti da predstavljate Republiku Srbiju u zemlji i inostranstvu.


Vasa ostavka - najbolje resenje


U prethodnom svom mandatu ste ponizavali R. Srbiju i Srbski narod izvinjavajuci se za zlocine pripisane njima, za koje oni nisu odgovorni (Srbi nisu nigde u SFRJ zapocinjali ratne operacije niti su protivustavno rasturali SFRJ, Srbi nisu pocinili ni prvi ni drugi masakr nevinih civila na sarajevskoj pijaci Markale, Srbi nisu masakrirali osam hiljada nevinih muslimanskih civila u Srebrenici, Srbi nisu masakrirali nevine siptarske civile u Racku, Srbi nisu naterali Siptare na egzodus 1999. god.  itd.), a sada ste dali veci znacaj neredu stotine ljudi ne znajuci ni ko su, nego narodnim protestima sirom Srbije protiv otimanja Kosova i Metohije. Je li to dostojanstveno drzanje za koje se Vi zalazete?


Vi se ne angazujete kod UN onoliko koliko Vam omogucuje Rezolucija 1244, a na sta Vas obavezuju Ustav i Rezolucija Narodne Skupstine od 24. decembra 2007. god., posebno Vasa Predsednicka zakletva, da se spreci tlacenje i teror protiv getoizovanog Srbskog naroda na Kosovu i Metohiji. Vi, umesto da se angazujete, obecavate da kao komandant Vojske necete dozvoliti da Vojska izvrsi svoju osnovnu duznost odbrane zemlje (Clan 139 Ustava).


S obzirom na takvo Vase ponasanje u prethodnom mandatu i na sve napred izlozeno o Vasem radu u ovom mandatu, nema nikakvog opravdanja da treba dalje da se ceka da Vi prekinete da budete predsednik Republike. Najjednostavniji i najbolji nacin kako za R. Srbiju i za narod tako i za Vas licno je da Vi sami podnesete neopozivu ostavku bez daljeg odlaganja. U nadi da cete to da ucinite, uprkos Vasoj ranijoj izjavi u inostranstvu da hocete da oslobodite svoj narod od mitova iz proslosti,


Beograd, 25. februar, 2008. god.                                s postovanjem predsednika Republike,

                                                                              Dr. LJubomir T. GRUJIC

                                                                              DZona Kenedija 31/15, 
                                                                              11070 Beograd


Postavljeno 26.02.2008. na:

http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?p=117568#117568


OBAVESTENJE O OTVARANJU I ZATVARANJU POTPISIVANJA.


Ova Molba je bila podneta gospodinu TADICU, predsedniku Republike, 25.02.2008. i odmah potom i Narodnoj skupstini i Vladi. Posle toga je izneta u javnost preko eposte. Gospodin PECIC je bio obavestio autora da je spreman da je potpise ako treba, sto su odmah prihvatili gospoda STOJANOVIC i Otac RELJIC, koji su takodje bili reagovali s podrskom Molbi. Autor je zato odlucio da otvori potpisivanje svima koji to zele.


Potpisivanje traje dok se ne ostvari da 
ili
gospodin Boris TADIC podnese neopozivu ostavku
ili
da bude 100 000 (sto hiljada) potpisnika i tada autor peticije (prvi potpisnik) podnosi u ime svih potpisnika Zahtev Narodnoj skupstini da donese odluku o smenjivanju gospodina Borisa TADICA  s funkcije i polozaja predsednika Republike Srbije i da sprovede postupak po Ustavu.

Upisivanje je otvoreno u sredu 27. februara, 2008. g. u 20:30.
Dokument se podnosi predsedniku TADICU sa svakih novih 1000 (hiljadu) potpisa do 100 000 potpisa kada se podnosi Narodnoj skupstini.



POTPISNICI POSLE 25. DO 28. FEBRUARA, 2008. GODINE


(Upisuju se obavezno: Ime, PREZIME, Mesto stanovanja, Drzava stanovanja ako nije R. Srbija, i bilo eadresa bilo puna ulicna adresa. )


  1. Predrag PECIC, 1910 S Archibald Av # Y, Ontario, Ca 91710 ,USA, ppecic@yahoo.com  
  2. Dusan STOJANOVIC, Subotica, Dusan.M.Stojanovic@web.de
  3. Otac Relja RACIC, SSPCO, Sveti Sava%u201D, M? DE-86567, Hilgertshausen, BR Deutschland,  Dusan.M.Stojanovic@web.de
  4. Marinko IVKOVIC, Francuska, lourdes.marinko@chello.fr

----------------------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 1

                       KOJI NAROD STITITE, KOJU DRZAVU BRANITE

                      Gospodine Borise TADICU, predsednice R. Srbije?


Procitajte donje svedocenje
, ako Vam do sada nije bilo  jasno zasto Vam se postavlja to pitanje, i razmotrite gornju Molbu pazljivo.

Razmislite da li je dobro da i dalje izazivate narod svojim odbijanjem da postujete Ustav i Rezoluciju Narodne skupstine od 24. decembra, 2007. godine, da ne postujete Predsednicku zakletvu, da i dalje preuzimate prerogativ Vlade da vodi politiku drzave, da odbijate da podnesete ostavku i da time izazivate narod da na drugi nacin resava situaciju. Ako se to desi, onda cete iskljucivo Vi da budete odgovorni za to.

Beograd, 7. Mart, 2008. God.                       Ljubomir T. Grujic, autor Molbe

____________________________________________________________

----- Forwarded Message ----
From: Boris Misic <boris_misic333@yahoo.ca>
To: Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Sent: Friday, March 7, 2008 5:23:27 AM
Subject: Fw: Molim vas da procitate...


----- Original Message -----

From:

To:

Sent: Thursday, March 06, 2008 3:20 PM

Subject: Molim vas da procitate...


Moderatore izdvoji - urosevac!

pristinka - 6. mart 2008. u 08.29

Date: 29.02.2008 22:33:37

OVO MI JE POSLAO MOJ DRUG IVAN KOJI JE RODOM IZ UROSEVCA,SADA U KOS.MITROVICI.SLOBODNO SALJITE DALJE,NEKA SE CUJE...

Ne znam kako da zapocnem ovu pricu, jer sam se jako rastuzio. Naime,bio sam u Urosevcu prekjuce. Vodio sam dvoje stranaca; jednu Amerikanku i jednog Norvezanina. Oni su zaduzeni za ljudska prava na Kosovu. Hteli su da na licu mesta provere ono sto sam im pricao o nasem gradu. Dosli su da me pokupe u K.Mitrovici. Prvo smo, naravno, pro%u0161li pored Babusa. Svratili smo do groblja na kojem je sahranjen moj deda, koji je umro pre 22 godine. Prizor je stravican. Svi spomenici su poruseni i groblje je bukvalno sravnjeno sa zemljom. Dedin prelep spomenik je polomljen u paramparcad. Trava je spaljena, a na groblje ne sme da se udje zbog opasnosti od postojanja mina. Nastavili smo ka gradu. Usli smo u grad pored savnih cevi i izasli na glavnu ulicu kod sportske hale i na%u0161eg groblja. Tamo gde je prehrambena skola, sada je napravljena jo%u0161 jedna velika skola iza. Ina%u010De, svuda su bile njihove, americke, NATO i zastave EU, a na panoima je okaceno; URIME PAVERSIA sto znaci srecna nezavisnost. Nekonomskoj skoli se vijorila ogromna americka zastava a na skoli Peko Tepavcevic, ogromna albanska zastava. Svuda u glavnoj ulici gde su bile srpske kuce, sada su ogromne zgrade, kafici ili restorani. Sva ona prelepa srpka dvorista su nestala.
Grad izgleda uzasno. Nasa mucenicka Crkva stoji u centru i prkosno odoleva, iako su vidljivi tragovi spaljivanja i miniranja. Tri puta od 1999 su pokusali da je sruse. Unutar ckve su spaljne sve ikone osim dve. Pogadjajte koje??? Ikona Svetog Jovana i ikona Svetog Urosa. Dva svetitelja kojima je crkva i posvecena. Nekim cudom nisu izgorele i kao da blistaju i porucuju, da imamo vere i nade, jer nas Gospod nije napustio. Ovo je po meni cudo, jer su dusmani sve ostalo zapalili i oskrnavili unutar crkve. Sa pomesanim osecanjem tuge, ali i radosto zbog znaka Bozijeg prisustva, nastavljamo ka Nerodimlju. Selo je sravnjeno sa zemljom, a sva suma po brdima iznad sela je posecena. U centru sela miniran Dusanov bor, star 650 godina. Prvo su probali da ga poseku, pa kada nisu uspeli, minirali ga. Stara Crkva iz 13-og veka je sravnjena sa zemljom, a ne mestu crkve sada bacaju djubre. Groblje se uopste i ne vidi gde je bilo. STRAVICNA SLIKA. U centru sela, Siptar napravio ogroman riblji restoran pored Nerodimke. Najstarija srpska osnovna skola na Kosovu koja se
nalazila u Nerodimlju, razvaljena. Vracamo se ugrad. Idemo da posetimo dvoje Srba u uluci Ivo lola Ribar. Nekad je cela ulica bila cisto srpska. Cuva ih grcki KFOR. Kada shvataju da sam Srbin, pocinju da placu. Pita me baba; gde su nasi Srbi, mucenici, gde je nasUrosevac??? :-( Sda moram da prekinem, pa vam nastavak saljem kasnije.
Ivan

nastavak price!

Znaci, baba me je pitala: "gde ste, moji srbi, gde ste moji mucenici? gde je nas urosevac?" Poceli su oboje da placu i jako su me rastuzili. Pricali su nam sta im se sve dogodilo u poslednjih nekoliko godina, kako zive kao zatvorenici u svojoj sopstvenoj kuci, kako ne
smeju nigde iz dvorista da mrdnu - sve srpske kuce u njihovoj ulici su spaljene, osim kuce prvog komsije koja je okupirana od strane nekog UCKe iz kosara kod
stimlja, i nije ne sme da se usudi da ga izbaci. Inace, njihova imena su radoslav i koviljka veljkovic. odatle smo krenuli sa grckim vojnicima do grckog kampa koji se nalazi nekih 5km od urosevca prema skoplju. u grckom kampu se, inace, nalaze dve sestre nikolic - sani (santipa) i lili sa njihovom majkom koja je slovenka. majka ima preko 80 godina, sani 60ak i
arhitekta je po struci, a lili je inzenjer hemije, ima vise od 55 godina i od rodjenja je paralizovana. njihova prica je stravicna. dok sam ziveo u urosevcu, nisam cak ni znao da postoje. njihova kuca je bila u centru grada, blizu pijace, izlazila je na glavnu ulicu - preko puta picerije verona (sa fontanom), malo pre goranceta kad se ide prema gradu od mikelja. nisam znao, ali su mi one objasnile da je tu bilo ogromno dvoriste na preko 25 ari. imali su predivnu bastu i part, u kuci biblioteku od preko 1800 knjiga na pet svetskih jezika. imale su ikonu staru Bogorodice staru 450 godina koju je njihova majka donela iz slovenije. kad je vecina srba napustila grad 17. juna 1999, one su resile da ostanu, uverene da ih niko nece dirati, jer nikada u zivotu se nikome nisu zamerile - niti one niti njeni roditelji (s obzirom da im je majka slovenka a otac cincar), a i uvek su ziveli mirno i povuceno. nazalost, demonska oluja nije ni njih postedela. nekoliko puta su im upadali u kucu, odneli sve vredne stvari, naravno ne knjige, jer - sta ce UCKovcima knjige???! kada su im u julu '99 poslednji put upali u kucu i videli da one jos nisu otisle, razbesneli su se i tesko pretukli i povredili i njihovu staru majku, i santipu, a sto je najstrasnije - i paralizovanu od rodjenja lili, kojoj su slomili tri rebra, grudnu kost, donju vilicu. staroj majci su slomili jednu nogu i ruku, a santipu su tako prebili da je sva bila crna. spasili su ih grcki pripadnici kfor kada su slucajno naisli. od tada, kfor je napravio bunker u njihovom dvoristu i cuvao ih je sve do 18. marta 2004. njihova kuca je postala centar za preostalih 25 srba koji su ostali u urosevcu. svi sastanci su tu odrzavani. lili prica engleski, pa je ocigledno nekom zasmetalo to sto je svedocila istinu o
mucenickom stradanju srba iz urosevackog kraja. zato je, izgleda, americki kfor 18. marta nasilno izbacio njih tri iz kuce, navodno da bi ih evakuisao od gomile albanaca koja je krenula da im zapali kucu. one su se branile, i pokusavale da se odupru amerikancima, sto
im nije uspelo. amerikanci su ih izneli na rukama, i dok su ih izvodili, doleteo je kamen iz gomile i slomio na tri mesta lilinu paralizovanu nogu. odveli su ih u grcki kamp, i 5 dana odbijali da odvedu lili u specijalnu bolnicu u bondstilu "da se ne bi zamerili albancima", kako ona kaze. kuca im je do temelja spaljena, sve je unisteno, nisu uspele cak da uzmu nijednu fotografiju, zbog cega najvise pate. trenutno su u njihovom dvoristu izgradjene tri zgrade - potpuno bespravno. one su i dalje u grckom kampu i zahtevaju da se vrate. naravno, nikom ne pada napamet da srusi te bespravno podignute zgrade. njih tri nemaju nikog svog na ovom
svetu, a stara majka slovenka je trenutno pod velikim stresom i place bez prestanka zato sto je cula da slovenija podrzava nezavisno kosovo. amerikanka, dzuli koja je slusala njihovu pricu, nije prestala da place. ostao sam bez reci jer me je njihova sudbina jako pogodila. gledajuci lili, to nevino stvorenje koje nikad nije ustalo iz invalidskih kolica, a toliko je
propatila.. njeno lice je bukvalno lice andjela. odavno nisam video tako lepo i produhovljeno lice...

___________________________________________________________

DODATAK 2

                                BORIS TADIC NASTAVLJA DA KRSI USTAV


REPUBLICKA IZBORNA KOMISIJA

Kralja Milana 14

11000 Beograd


Dostavlja se:

Gospodin Boris TADIC, predsednik R. Srbije i nosilac izborne liste

Sredstva javnog informisanja i javnost


Predmet:  Prigovor na prihvatanje protivustavne izborne liste ciji je
                 nosilac g. Boris TADIC


Na osnovu Ustava R. Srbije (Clan 56) podnosi se sledeci

                                                    PRIGOVOR


Republickoj izbornoj komisiji zbog prihvatanja protivustavne izborne liste ciji je nosilac g. Boris TADIC.


                                           O B R A Z L O Z E NJ E


Predsednik Republike Srbije ne moze da obavlja drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost (Clan 115 Ustava). Nosilac predizborne liste vrsi javnu funkciju. Ta funkcija nije u okviru delatnosti predsednika Republike koje su propisane Ustavom (Clan 112 i Clan 113). Gospodin Boris TADIC je predsednik Republike. Ustav njemu ne dozvoljava da bude nosilac  predizborne liste, odn. predizborna lista ciji je on nosilac je protivustavna i kao takvu Republicka izborna komisija je duzna da ne prihvati, odnosno da je vrati podnosiocima.


Prihvatanjem da bude nosilac izborne liste nekoliko politickih partija/stranaka predsednik Boris TADIC krsi potpuno i Clan 111 Ustava, a prihvatanjem izborne liste s njim kao nosiocem Republicka izborna komisija bi i po toj drugoj osnovi duboko krsila Ustav ako ne bi vratila izbornu listu donosiocima.


Uzgred, jer se ne odnosi direktno na Republicku izbornu komisiju, g. Boris TADIC postojano krsi Ustav kao Predsednik jer je istovremeno i predsednik jedne politicke (Demokratske) stranke sto je izvrsavanje javne funkcije nedozvoljene predsedniku Republike.



Beograd, 22. 03. 2008. god.                                      Dr. LJubomir T. GRUJIC


Predato 24.03.2008. god. u 12:44.                                               
Zavedeno pod br. 02  013-1153/08.                                             


------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 3

USTAVNI SUD                                                                  PRIMLJENO

Nemanjina 26                                                                u  Ustavnom  sudu

11000 Beograd                                                                Republike Srbije

                                                                                    Dana 12 MAY 2008 g.

                                                                                          IP-206/2008


Dostavlja se radi obavestenosti:


Gospodin Boris TADIC, Predsednik R. Srbije, predsednik Demokratske stranke i Nosilac izbornih listi (licna dostava) *

Narodna skupstina R. Srbije (licna dostava) *

Republicka izborna komisija (licna dostava) *

Vlada R. Srbije (licna dostava) *


Sredstva javnog informisanja i javnost *


Ustav je najvisi pravni akt Republike Srbije.


Svi zakoni i drugi opsti akti doneti u Republici Srbiji moraju biti u saglasnosti sa Ustavom.

(2. i 3. stav  Clana 194 Ustava Republike Srbije)


Predmet:               Ocena ustavnosti i zakonitosti  izbornih listi ciji je nosilac  
                             Boris TADIC, izbora, i rada Republicke izborne komisije


Na osnovu Ustava R. Srbije (Clanovi 56, 166 - 168) podnosi se sledeci


                                                     P R E D L O G


da Ustavni sud oceni ustavnost i zakonitost:



I.            Svih izbornih listi ciji je nosilac bio Boris TADIC na jucerasnjim izborima, tj. odrzanim 11. maja 2008. god.,


II.            jucerasnjih izbora, tj. odrzanim 11. maja 2008. god.,


III.            rada i delovanja Republicke izborne komisije.


*          Bez Dodataka.


                                           O B R A Z L O Z E NJ E

  1. Dokaz neustavnosti i nezakonitosti izbornih listi ciji je nosilac bio Boris TADIC na jucerasnjim izborima, tj. odrzanim 11. maja 2008. god.

Predsednik Republike Srbije ne moze da obavlja drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost (Clan 115 Ustava). Nosilac predizborne liste vrsi javnu funkciju. Ta funkcija nije u okviru delatnosti predsednika Republike koje su propisane Ustavom (Clan 112 i Clan 113).


Gospodin Boris TADIC je predsednik Republike. Ustav njemu ne dozvoljava da bude nosilac  predizborne liste, odn. svaka predizborna lista ciji je on nosilac je protivustavna i protivzakonita.


Protivustavne i protivzakonite izborne liste ne mogu da budu punovazne. NJihovo oglasavanje za punovazne je protivustavno. Zato je nistavno. Zato su i sve Zbirne izborne liste u kojima su izborne liste s Borisom TADICEM kao nosiocem takodje protivustavne i nistavne.


Na primer, prihvatanjem da u Zbirnoj izbornoj listi bude izborna lista  br. 1 "Za evropsku Srbiju- Boris Tadic" s predsednikom Republike kao njenim nosiocem se krse i Clanovi 111 i 114 Ustava, kao i Clan 42 (4. i 5. stav) Zakona o izboru narodnih poslanika kojim se odobrava da nosilac izborne liste moze da bude kandidat za narodnog poslanika ili za drugi drzavni organ sto je nedozvoljeno predsedniku Republike (Clanovi 112, 113 i 115 Ustava). Zakon, povezan s Ustavom, takodje ne dozvoljva predsedniku Republike da bude nosilac izborne liste, te ne dozvoljava time da takva lista bude u Zbirnoj izbornoj listi.


  1. Dokaz neustavnosti i nezakonitosti jucerasnjih izbora, tj. odrzanih 11. maja 2008. god.

Posto su jucerasnji izbori, tj. izbori odrzani 11. maja 2008. god. sprovedeni na osnovu protivustavnih, znaci nistavnih izbornih listi, zato su ti izbori takodje protivustavni i nistavni.

  1. Dokaz neustavnosti i nezakonitosti rada i delovanja Republicke izborne komisije

Republicka izborna komisija je obavezna da postuje Ustav i da svaki njen akt, svaka njena odluka, svako njeno resenje, svako njeno istupanje i objasnjenje, budu u skladu s Ustavom. Ta njena obaveza uopste ne zavisi od toga da li joj je podnet prigovor, ili ako je podnet (kao sto je bilo u ovom slucaju, Dodatak 1 i Dodatak 2) da li je bio podnet u predvidjenom roku ili ne (kao sto je u ovom slucaju, Dodaci 3 i 4).


Prilikom provere da li moze jedna izborna lista da bude prihvacena Republicka izborna komisija je duzna da prvo i pre svega utvrdi da li je ta izborna lista u skladu s Ustavom i da potom zauzme stav u skladu s Ustavom. Republicka izborna komisija ocigledno tako nije radila, vec je prihvatala i proglasavala za punovazne sve izborne liste ciji je nosilac Boris TADIC, te i odgovarajuce Zbirne izborne liste. Time je ona radila i delovala suprotno Ustavu i zakonu i sprovela je izbore suprotno Ustavu i zakonu.


Zalbe (Dodaci 5 i 6) na Resenja Republicke izborne komisije (Dodaci 3 i 4) Vrhovni sud je odbijao (Dodaci 7 i 8) iz formalnog razloga zato sto je prvi prigovor (Dodatak 1) bio podnet posle isteka roka od 24 sata.  Vrhovni sud uopste nije razmatrao ustavnost i zakonitost izbornih listi (Dodaci 7 i 8).


To kasnjenje pri podnosenju prvog prigovora nema nikakvog uticaja na obavezu Republicke izborne komisije da postuje i radi u skladu s Ustavom, sto je ona prekrsila jos pre podnosenja prigovora i nastavila da krsi potom sve vreme. Kod biraca je stvorila utisak da su sve izborne liste, ciji je nosilac predsednik Republike Boris TADIC, u skladu s Ustavom uprkos tome sto su one potpuno protivustavne.


  1. Zakljucak

Sve izlozeno dokazuje da su


1.      sve izborne liste ciji je nosilac bio predsdnik Reppublike Boris TADIC protivustavne i nistavne,


2.      izbori odrzani 11. maja 2008. god. protivustavni i nistavni,


3.      rad i delovanje Republicke izborne komisije duboko protivustavni i protivzakoniti.


DODACI:

  1. Prigovor Republickoj izbornoj komisiji od 24. marta 2008. god.
  2. Prigovor Republickoj izbornoj komisiji od 1. maja 2008. god.
  3. Resenje Republicke izborne komisije od 26. marta 2008. god.
  4. Resenje Republicke izborne komisije od 2. maja 2008. god.
  5. Zalba Vrhovnom sudu od 30. aprila 2008. god.
  6. Zalba Vrhovnom sudu od 5. maja 2008. god.
  7. Odluka Vrhovnog suda od 30. aprila 2008. god.
  8. Odluka Vrhovnog suda od 6. maja 2008. god.

                                                                                         S postovanjem,



Beograd, 12. 05. 2008. god.                                                                   
                                                                               Dr. LJubomir T. GRUJIC

                                                                               DZona Kenedija 31/15

                                                                               11070 Beograd


----------------------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 4


                BORIS TADIC O PONOSU PREDSEDNIKA SRBIJE

Dragana je napisala sledece na iprostoru "VIDOVDANA"
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=6&t=3137&p=54308#p54308

povodom snimka intervjua s predsednikom TADICEM pod naslovom

Boris Tadic - Srpski predsednik - pitanje o ponosu


"Nisam citala sve komentare u ovoj temi, tek sad sam se prikljucila. Ali moram da dodam nesto, a ne zanemarite mi ako je bilo ranije receno. Naime, u istoj emisiji zbog koje je i postavljena ova tema TADIC je rekao jednu neoprostivu stvar u istoriji jednog naroda. Nikada mu ovo necu zaboraviti, a ne biste ni vi trebali. Ovako :


- Tadic : ? Biti predsednik Srbije danas znaci i vise posla, nego npr. Biti predsednik Slovacke ili Cesske"


- voditelj: "Pa dobro, verovatno negde intimno postoji ponos, ne"


- Tadic posle pause od par sekundi izgovara nesto od cega se meni prevrce utroba, a jezi koza I povraca zbog besa i ponizenosti: "NESTO NE OSECAM NEKI PONOS ISKREN DA BUDEM, TO OSECANJE CU BAS OSTAVITI ZA SEBE NAKON MNOGIH GODINA"

E braco Srbi sa ovakvim covekom mi imamo posla! Ovo je skandaloznija izjava nego izvinjenje. A niko o ovome nije ni rec napisao u Srbiji !!!

Izvolite klip pa pogledajte i prosudite sami!

http://www.youtube.com/watch?v=13LDbaIolqA"


----------------------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 5

          DOBRONAMERNO UPOZORENJE JOS OD JULA 2005. GOD.

Narodnoj skupstini Republike Srbije i njenom predsedniku gospodinu mgr. Predragu Markovicu,
gospodinu Borisu Tadicu, Predsedniku Republike Srbije,
gospodinu dr. Vojislavu Kostunici, Predsedniku Vlade, i Vladi Republike Srbije,
 
Postovane dame i gospodo narodni poslanici i predsednice Narodne skupstine Republike Srbije,
postovani gospodine Predsednice Republike Srbije,
postovani gospodine predsednice Vlade i svi clanovi Vlade Republike Srbije,


Jasno je da ste prihvatili te najvise drzavne duznosti u okupiranoj drzavi, porobljenoj Vlasti i potlacenom narodu, sto su posledice sramne izdajnicke predaje u Kumanovu 1999. god. Isto tako je jasno da ste sve to znali pre nego sto ste se kandidovali za te funkcije i da ste se kandidovali svesno i dobrovoljno.


Zato vas obavestavamo i dobronamerno upozoravamo da ste obavezni da postujete istinu iskazanu sledecim cinjenicama:


1.              Srbi nisu zapoceli rat nigde u SFRJ.


2.              Srbi su bili primorani da se brane u SFRJ da ne bi svuda doziveli sudbinu koju su proziveli u Hitlerovskim nacistickim drzavama N. D. Hrvatske i na porobljenom Kosovu i Metohiji u okviru Velike Albanije.


3.              Srbi su vise od decenije podvrgnuti necuvenoj medijskoj propagandi fasistickog i nacistickog karaktera.


4.              Srbe optuzuju neprekidno da bi ih sprecili da iznesu svetu dokaze o stvarnim zlocincima i zlotvorima koji su zapoceli rat u SFRJ, koji su stvorili i/ili cinili zlocine protiv mira, ljudske slobode, covekovog prava na zivot, protiv covecnosti i covecanstva.


5.              Srbi su osvedoceni antifasisticki i antinacisticki, miroljubiv narod.


6.              Srbi i srbske vojne i paravojne jedinice nisu nigde i nikada izvrsili genocid nad bilo kime.


7.              Ako iz bilo kog razloga niste u stanju da odolite pritisku lazne propagande i mogucih ucena, i/ili pretnji, onda se odmah povucite s tih polozaja. Nemojte da budete vlastoljubivi kao vasi prethodnici, ili cak i vise.


8.              Ukoliko pak iz bilo kog razloga prihvatite da se povinujete pritisku, ucenama, pretnjama i da se izvinjavate, ili cak da potpisete da su Srbi izvrsili genocid nad bilo kim i bilo gde, ukljucujuci lazni, nedogodjeni, masakar od osam hiljada nenaoruzanih bosanskih Muslimana u Srebrenici, i, sta vise, da je Srbski narod genocidan narod, onda vas obavestavamo da mi to ne priznajemo, i da bi takvo vase izvinjenje i takav vas potpis bili zlodela i nistavni, a da bi za takav ZLOCIN PREMA SVOM NARODU I DRZAVI trebalo da budete onda kaznjeni najtezom mogucom kaznom po hitnom postupku. To bi bila jos dublja izdaja nego ona u Kumanovu 1999. godine. NJeni protagonisti su se spasli u Hagu od Narodnog Suda, zahvaljujuci vama i pokojnom dr. Djindjicu. Zar bi iko mogao da spasava onoga ko, ne da samo predaje sopstveni narod i Otadzbinu na potpunu nemilost porobljivacu, vec uz to potpisuje lazne, i to najteze lazne ljudske osude, protiv sopstvenog naroda i drzave?


9.              Ako vam je potrebna podrska da bi ste odbili pritiske, ucene, pretnje, onda odmah pozovite sve Srbe, srbske prijatelje i sve ostale antifasiste i antinaciste da 11. jula 2005. god. sirom sveta izadju na mirni protest protiv fasistickih i nacistickih lazi, propagande, demonizacije i zlocina prema antifasistickom, antinacistickom, miroljubivom i slobodarskom Srbskom narodu.



Ovaj dokument je istovremeno apel svim antifasistickim, antinacistickim, miroljubivim istinoljubivim oranizacijama i pojedincima, bez obzira na funkcije, polozaje i politicka opredeljenja, da izadju na taj protest, ili da sami organizuju takve proteste 11. jula 2005. godine.



Potpisnici

(Obavezno se upisuju Ime i Prezime, mesto i drzava stanovanja i eadresa ili puna ulicna adresa. Dozvoljeno je uz to upisivanje komentara. Potpisivanje se za javnost otvara u nedelju u 16:26, 3. jula i traje samo do 16h po pariskom vremenu u utorak 5. jula, 2005. god. Potpisi se primaju na: lyubomir_gruyitch@yahoo.com. Prvi potpisnik ce da potpise dokument u ime svih potpisnika i da ga posalje postom i epostom svim adresentima.)


1.              Dr. LJubomir T. Grujic, profesor univerziteta, Belfor, Francuska, (na kraju je adresa u Beogradu),  lyubomir_gruyitch@yahoo.com

2.              Dr. Desanka Krstich, Toronto, Kanada, drkrstic@idirect.com

3.              Lazar Djordjevic, Lake Wales Florida, USA, SRBOCUBA@att.net

4.              Dr. Zorica Becker-Kojic, Heidelberg, Nemacka, ZBecker-Kojic@t-online.de

5.              Dragutin Mladic, Moskva, Rusija, c@freeserbs.org

6.              Dusan Vukotic, Zrenjanin, Srbija, http://www.thepetitionsite.com/ym/Compose?To=suriora@sezampro.yu

7.              Dusan M. Stojanovic, DE-80608 M?, F. R. Germany, Dusan.M.Stojanovic@web.de,

8.              Ivan Niklanvoic, Editor - in - Chief of "Ravnogorska Rec", FR-91700 Fleury Merogis, France, Dusan.M.Stojanovic@web.de,

9.              O. Relja Racic, SSPCO "Sveti Sava", M? DE-86567, Hilgertshausen, FR Germany,  Dusan.M.Stojanovic@web.de,

10.           Krunica Grujic, Belfor, Francuska, djgrujic@aol.com

11.           Marinko Ivkovic, diplomirani ekonomista

----------------------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 6

Posto je Ustavni sud odbio da oceni ustavnost i zakonitost delovanja predsednika Borisa TADICA, podnet mu je sledeci predlog :


USTAVNI SUD

Nemanjina 26                                                                        

11000 Beograd                                                                                            


Dostavlja se radi obavestenosti:

Gospodin Boris TADIC, Predsednik R. Srbije

Gospodin Boris TADIC, Predsednik Demokratske stranke, i Demokratska stranka

Narodna skupstina R. Srbije

Vlada R. Srbije

Sredstva javnog informisanja i javnost


Ustavni sud je samostalan i nezavisan drzavni organ koji stiti ustavnost i zakonitost i ljudska i manjinska prava i slobode.

(1. stav  Clana 166 Ustava Republike Srbije)


Suverenost potice od gradjana koji je vrse referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika.

Nijedan drzavni organ, politicka organizacija, grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenost od gradjana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.

(Clan 2 Ustava Republike Srbije)


Politicke stranke ne mogu neposredno vrsiti vlast, niti je potciniti sebi.

(Poslednji stav Clana 5 Ustava Republike Srbije)



Predmet:              Zabrana rada Demokratskoj stranci.


Na osnovu Ustava R. Srbije (Clan 56, 1. stav  Clana 166, pretposlednji stav Clana 167 i drugi stav Clana 168) podnosi se sledeci


                                       P R E D L O G

da Ustavni sud, radi zastite ustavnosti, zakonitosti, ljudskih prava i sloboda, zabrani rad Demokratskoj stranci.


                                   O B R A Z L O Z E NJ E *


Tekst obrazlozenja nije mogao da se ovde izozi zbog duzine. Moze da se prociita na:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=13643

ispod dopisa o radu Ustavnog suda, i na strani 2 na:

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=8&t=5874  


                                                                                         S postovanjem,


Beograd, 07. 04. 2009. god.                                                 Dr. LJubomir T. GRUJIC

                                                                                              DZona Kenedija 31/15

11070 Beograd
----------------------------------------------------------------------------------------------

DODATAK 7

USTAVNI SUD

Nemanjina 26                                                                        

11000 Beograd                                                                                            


Dostavlja se radi obavestenosti:

Gospodin Boris TADIC, Predsednik R. Srbije

Gospodin Boris TADIC, Predsednik Demokratske stranke, i Demokratska stranka

Narodna skupstina R. Srbije

Vlada R. Srbije

Sredstva javnog informisanja i javnost


Ustavni sud je samostalan i nezavisan drzavni organ koji stiti ustavnost i zakonitost i ljudska i manjinska prava i slobode.

(1. stav  Clana 166 Ustava Republike Srbije)


Suverenost potice od gradjana koji je vrse referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika.

Nijedan drzavni organ, politicka organizacija, grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenost od gradjana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.

(Clan 2 Ustava Republike Srbije)


Politicke stranke ne mogu neposredno vrsiti vlast, niti je potciniti sebi.

(Poslednji stav Clana 5 Ustava Republike Srbije)



Predmet:              Zabrana rada Demokratskoj stranci.

Na osnovu Ustava R. Srbije (Clan 56, 1. stav  Clana 166, pretposlednji stav Clana 167 i drugi stav Clana 168) podnosi se sledeci


                                          P R E D L O G

da Ustavni sud, radi zastite ustavnosti, zakonitosti, ljudskih prava i sloboda, zabrani rad Demokratskoj stranci.


                                     O B R A Z L O Z E NJ E
*


                                                                                                                      S postovanjem,




Beograd, 30. 09. 2008. god.                                                                            Dr. LJubomir T. GRUJIC

                                                                                                                              JMBG 2910939710225

DZona Kenedija 31/15

11070 Beograd


NAPOMENA 1

Dokument je podnet svim adresentima 30. septembra, 2008. godine. On moze slobodno da se dalje prenosi, ali iskljucivo u celosti.


*          NAPOMENA 2

Dokument je objavljen na:

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=13643

Mi, potpisnici Molbe gospodinu Borisu TADICU, s njom mu se obracamo da podnese neopozivu ostavku da bi pomogao R. Srbiji i narodu da na najjednostavniji nacin budu reseni ustavni problemi njegovog neustavnog izbora, njegovog neustavnog polaganja predsednicke zakletve, njegovih ostalih krsenja Ustava i polozene zakletve, njegovih neispunjavanja osnovnih ustavnih obaveza predsednika R. Srbije, i otvaranja i sprovodjenja izbora za predsednika Republike Srbije u potpunom skladu s Poveljom UN, Ustavom R. Srbije i Rezolucijom Narodne skupstine R. Srbije od 24. dcembra 2007. godine.

Molimo Vas da o ovoj Molbi obavestite sve drzavljane R. Srbije koje poznajete.


Ujedinjenim  Nacijama za ponistavanje "Drzave Kosova" i uspostavljanje suvereniteta Srbije nad KiM


In English:


http://www.thepetitionsite.com/petition/524396678


http://www.thepetitionsite.com/1/shame-protest-and-demand


http://www.thepetitionsite.com/1/shame-protest-and-demand#signatures


It can be read in Serb language at:


ttp://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?p=119865#119865  


but its signing rests at:


http://www.thepetitionsite.com/1/shame-protest-and-demand#signatures



Pogledajte i Predlog za Referendum o oslobadjanju Kosova i Metohije
:


http://www.thepetitionsite.com/petition/627133108


http://www.thepetitionsite.com/edit/


Peticija za moralno i materijalno obestecenje R. Srbije:



                         PREPOROD, OBNOVA,
I UZDIZANJE SRBIJE


http://www.thepetitionsite.com/1/preporod-obnova-i-uzdizanje-srbije

i

Molbu NJ K V Aleksandru Petra KARADJORDJEVICU:


http://www.thepetitionsite.com/3/nj-k-v-aleksandru-petra-karadjordjevicu




Hvala Vam na saradnji.

Hvala i Targetu.

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.