Bea din sticla, neamule! O campanie impotriva deseurilor din plastic.

  • by: Dan Patzelt
  • recipient: Producatorilor din industria alimentara

Vrem sa convingem producatori din industria alimentara sa aiba la raft alternative la ambalajele din plastic pentru unele din produsele lor, sa reintroduca ambalajele reutilizabile din sticla.

De ce sa VOTEZI?

Pentru ca sa ai alternative la raft.

Pentru ca sa fii sanatos, tu si familia ta; ambalajele din sticla nu se degradeaza in alimente provocand boli, ca cele de plastic.

Pentru ca am scapa cu totii de corvoada depozitarii si transportului multor deseuri din plastic.

Pentru ca astfel vom avea argumente sa mergem la producatori si sa le cerem reintroducerea ambalajelor reutilizabile la unele produse de la raft.

Pentru ca am stimula consumatorii/producatorii sa reutilizeze ambalajele.

Pentru ca productia ar costa mai putin si producatorii ar plati mai putine taxe rezultand astfel produse mai ieftine.

Pentru ca producatorii, desi ar avea de investit initial, aceasta investitie se va amortiza pe termen lung, deoarece politicile de mediu se vor schimba.

Pentru ca plasticul este atat de ieftin, deoarece nimeni nu plateste pretul corect (impactul asupra sanatatii si mediului pe termen lung).

Da producatorule! Sticla trebuie sa fie transportata inapoi si spalata pentru reutilizare, dar va putea fi folosita de nenumarate ori.

Da consumatorule! Va trebui sa te duci la magazin cu sticla goala in sacosa, dar o vei face pentru sanatatea ta, a familiei si pentru un mediu mai curat.

http://plasticrau.ro/

http://www.facebook.com/pages/Bea-din-sticla-neamule-Refuza-Plastic-Rau/204457476236287

http://refuzaplasticrau.wordpress.com/

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana impreuna cu semnatarii acestei petitii va solicita sa reintroduceti ambalajele reutilizabile pentru unele din produsele pe care le comercializati.Consideram ca a venit momentul sa reintroduceti ambalajele reutilizabile din sticla deoarece cu totii am avea parte doar de beneficii (nu ar mai exista atitea deseuri din plastic, sanatatea clientilor ar fi protejata, imaginea firmei care decide sa treaca din nou la sticla se va imbunatatii, oamenii ar fi stimulati sa revina cu ambalajul, sa-l returneze, firmele ar obtine profituri mai mari prin taxe/cheltuieli de mediu mai mici etc.).Toti semnatarii acestei petitii doresc ca macar la alimentele de baza: lapte, iaurt, apa, bere, sucuri sa se reintroduca ambalajul de sticla reutilizabil (borcan, sticla de 1 L, samd). Va rugam sa raspundeti solicitarii noastre in scris pe adresa dan.patzelt (la) procivic (punct) ro . Va stam la dispozitie cu detalii.Va multumim! 

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.