Romanian Parliament APPROVE NOW the Legislative Initiative pl.X 912/19/12/2007.

ENGLISH VERSION
"The Greatness and the Moral Progress of a nation can be judged by the way its animals are treated"
(M.Gandhi)
We, citizens of the Romania, Europe and the entire world with all due respect ask you to Urgently revive in plenary sitting of the Chamber of Deputies and to approve Immediately the Legislative Initiative for the Modification and Completion of OUG.155/2001 ( approved already by the Romanian Senate ) registered pl.X 912/19/12/2007.

It is the paramount duty of the leaders of a country to ensure that all living beings are respected and that the reputation of the country and its people are not tarnished by the barbaric acts committed against animals. The entire world receives daily horrible news from Romania regarding the treatment of animals. Many of those acts are committed in front of terrified children. many animals are killed even in their backyards or lured in the woods to be shot at by hunters who usually torture them before killing them.
Please make sure that the LAW is respected by all the citizens and that the criminals are punished regardless of their social,political or any other official status...the entire world is expecting that you take the right decision and show that in Romania, in 2010 life is respected in all its form of manifestation.
Please passe that Initiative Immediately.Please stop the slaughter of animals in Romania.
Thank you.

ROMANIAN VERSION (more details in Romanian in the explicative letter and lots of links about what is happening daily )
.Mai multe detalii in romana si sute de dovezi  in scrisoara atasata.)

Noi, Cetateni ai Romaniei, ai Europei si ai intregii lumi, cu respectul cuvenit, va cerem ca, in calitatea pe care o aveti, sa faceti demersurile necesare pentru finalizarea procedurilor parlamentare de adoptare a Initiativei Legislative nr. pl - X 912/19.12.2007 (aprobata de Senat inca din 2007), avand ca obiect modificarea si completarea OUG 155/2001.
Este inadmisibil si inacceptabil, ca intr-o tara europeana, membra UE, in secolul XXI, Parlamentul Romaniei sa patroneze asemenea acte de barbarie, ce afecteaza atat animalele cat si pe cei carora le pasa, iubitorii de animale, acte comise, de cele mai multe ori, chiar sub ochii copiilor nostri, cu mentiunea speciala ca cele mai grave asemenea acte sunt comise chiar de autoritati.


Va cerem, atat dvs, in calitate de Presedinte al Camerei Deputatilor, cat si dnei. Sulfina Barbu, presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului, comisie care, in mod nejustificat, cu incalcarea procedurilor parlamentare, a refuzat, cu obstinatie, timp de 3 ani, sa avizeze proiectul respectiv, sa procedati, de urgenta, la deblocarea initiativei, astfel incat sa oferiti instrumentul legal pentru stoparea actelor de cruzime, barbare si descalificante pentru orice fiinta umana, comise asupra animalelor din Romania.
Faceti un act de normalitate, aduceti Romania in randul tarilor civilizate ale lumii!
Va multumim

La scrisoarea de mai jos se alatura toate ONG-urile din Romania pentru protectia animalelor si grupul ALIANTA ROMANILOR PENTRU PROTECTIA SI APARAREA ANIMALELOR de pe Facebook.
Aveti atasate toate legaturile internet cu informatii aparute in presa romana referitoare la ORORILE care lasi sa fie comise in Romania, impotriva animalelor.

"Maretia si Progresul Moral al unei natiuni, poate fi judecat dupa felul in care animalele sant tratate"
(M.Gandhi)

Noi, Cetateni ai Romaniei, ai Europei si ai intregii lumi, cu respectul cuvenit, va cerem ca, in calitatea pe care o aveti, sa faceti demersurile necesare pentru finalizarea procedurilor parlamentare de adoptare a Initiativei Legislative nr. pl - X 912/19.12.2007 (aprobata de Senat inca din 2007), avand ca obiect modificarea si completarea OUG 155/2001.
Obligatia cea mai importanta a conducerii unei tari, mai ales a puterii legislative, este sa asigure cadrul legal adecvat, care sa garanteze respectul pentru viata, indiferent sub ce forma s-ar manifesta, sa descurajeze si sa pedepseasca violenta si alte acte antisociale.
Prin lipsa dvs. de reactie la nenumaratele demersuri, la imaginile cutremuratoare prezentate atat de mass-media, chiar si cea internationala, de ONG-urile de profil, cat si de iubitorii de animale din Romania, ati ridicat cruzimea contra animalelor la rang de lege, aducand un grav prejudiciu imaginii Romaniei si poporului sau, perceput de opinia publica mondiala, ca un popor barbar.

Este inadmisibil si inacceptabil, ca intr-o tara europeana, membra UE, in secolul XXI, Parlamentul Romaniei sa patroneze asemenea acte de barbarie, ce afecteaza atat animalele cat si pe cei carora le pasa, iubitorii de animale, comise, de cele mai multe ori, chiar sub ochii copiilor nostri, cu mentiunea speciala ca cele mai grave asemenea acte sunt comise chiar de autoritati.

Va cerem, atat dvs, in calitate de Presedinte al Camerei Deputatilor, cat si dnei. Sulfina Barbu, presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului, comisie care, in mod nejustificat, cu incalcarea procedurilor parlamentare, a refuzat, cu obstinatie, timp de 3 ani, sa avizeze proiectul respectiv, sa procedati, de urgenta, la deblocarea initiativei, astfel incat sa oferiti instrumentul legal pentru stoparea actelor de cruzime, barbare si descalificante pentru orice fiinta umana, comise asupra animalelor din Romania.
Scrisoarea Doamnei Maria Beck.
Stimata doamna Roberta ANASTASE,

Ma numesc Maria Beck si desi sunt vicepresedinte al Asociatiei pentru Protectia Animalelor %u201DIa-ma acasa%u201D si director executiv al Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor %u2013 FRPCA -, am ales sa ma adresez omului Roberta Anastase si nu presedintelui Camerei Deputatilor.
Am optat pentru aceasta abordare deoarece toate demersurile oficiale facute de ONG-uri, au ramas, in cel mai fericit caz, fara nici-un raspuns, autoritatile responsabile incalcand toate legile specifice domeniului si implicit restul legislatiei.
Alegerea Dumneavoasta in functia de presedinte al Camerei Deputatilor a insemnat pentru iubitorii de animale din Romania o raza de lumina si speranta. Prezenta unei femei, intr-o demnitate ce ii confera o mare putere decizionala, intr-o lume a barbatilor, caracterizata, in general, de pragmatism, in afara de faptul ca reprezinta o victorie a democratiei, este aproape o garantie ca sensibilitatea, specific feminina, isi va pune o amprenta pozitiva asupra tuturor deciziilor ce vor fi luate de Parlamentul Romaniei, cel putin pentru urmatorii 4 ani.
Pe langa toate considerentele enumerate mai sus, care m-au determinat sa ma adresez Dumneavoastra in aceasta maniera, va rog sa considerati acest demers ca un strigat de disperare al celor care, nu accepta violenta indiferent sub ce forma si impotriva cui s-ar manifesta, al celor care au inteles sa se implice activ in viata sociala a comunitatii si care, nu doresc decat sa traim si sa ne crestem copiii intr-o lume normala, civilizata si, de ce nu, mai buna.
Concret, va cer ajutorul pentru a urgenta intrarea pe ordinea de zi a Comisiei pentru Administratia Publica, Organizarea Teritoriului si Protectia Mediului a Proiectului de lege pentru modificarea si completarea OUG nr.155 din 21.11.2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan , nr. pl %u2013 X 912/19.12.2007, care a fost adoptat de Senatul Romaniei, cu 74 de voturi pentru, 1 vot impotriva, 0 abtineri, inca din 12 dec.2007. Acest proiect cuprinde masuri conforme cu legislatia nationala si europeana, oferind solutii civilizate si eficiente pentru rezolvarea, pentru totdeauna, a fenomenului cainilor fara stapan, aplicate de tarile care s-au confruntat cu aceasta situatie si au rezolvat-o.
Doresc ca, prin demersul meu, prin argumentele pe care vi le-am prezentat, sa va conving ca lipsa unei astfel de legi a generat acte de cruzime contra animalelor, mai ales a celor fara detinator, dezonorante pentru fiinta numita om, inacceptabile si impardonabile. Nimic nu justifica otravirea, spanzurarea, injectarea cu benzina, antigel, spirt, in plamani si inima, aruncarea animalelor vii in malaxorul masinilor de gunoi, practica curenta a autoritatilor locale, care au permis inmultirea necontrolata si abandonul acestor animale, si care, prin aceste practici, au ridicat, pur si simplu, la rang de lege, cruzimea contra animalelor. Va mai rog sa va aplecati cu intelegere si deschidere asupra argumentelor si imaginilor pe care mi-am permis sa vi le anexez, si inainte de a lua o decizie, uitati-va cateva secunde in ochii puiului incarcerat, care nu intelege se intampla, unde e mama si de ce il doare. Gratiati-l, sta in puterea Dumneavoastra !
Nu voi intelege niciodata cum poate un om sa provoace asemenea suferinta unei fiinte, care nu are nici-o vina ca ajuns pe strada, ca oameni iresponsabili i-au adus in aceasta situatie, si sper, din tot sufletul, ca nici Dumneavoastra nu puteti accepta aceste cruzimi.
Mi-am permis sa va atasez doar cateva imagini, care sa se constituie in argumente pentru cele expuse mai sus, cu rugamintea de a ma ierta pentru emotiile negative pe care vi le vor provoca, dar, adevarul trebuie cunoscut si infruntat. Nici un computer nu poate oferi o solutie corecta si completa daca nu are informatii corecte si complete.
Stimata Doamna, sta in puterea Dumneavoastra ca aceste cruzimi sa ia sfarsit sau sa devina politica de stat, optiunea va apartine, dar speranta, care moare ultima, ma face sa astept cu incredere decizia Dumneavoastra. Va rog, in numele acestor fiinte chinuite si ucise in mod barbar, suferinte si morti inutile, deoarece, asa cum stiti, aceasta metoda se aplica de 8 ani si nu a rezolvat problema, fiti VOCEA CELOR FARA VOCE, faceti-le cunoscute suferintele si acordati-le sansa la o viata si o moarte decente.
Va multumesc pentru intelegere,
Maria Beck
Bucuresti, 11.05.2009
Mobil: 0762.690.511
VA RUGAM SA PRIVITI ACESTE PROBE MATERIALE a cruzimii mai mult decat subumana pe care o tolerati in Romania.

http://www.protectiaanimalelor.ro/dogs/dogs_onesti.html
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/04/03/nici-un-vinovat-pentru-masacrul-canin-de-la-onesti.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/cainii-se-mananca-intre-ei-la-un-adapost-care-primeste-40-000-de-lei-lunar.html
http://www.ziare.com/ploiesti/actual/caini-comunitari-gasiti-otraviti-la-ploiesti-812487
http://www.ziare.com/ploiesti/actual/caini-comunitari-gasiti-otraviti-la-ploiesti-812487
http://www.protectiaanimalelor.ro/animals_in_romania/horses_in_romania.html

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/macel-in-olt-17-caini-au-fost-ciuruiti-si-insirati-pe-camp.html
http://www.protectiaanimalelor.ro/dogs/dogs_bihor.html
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2008/12/05/scene-de-groaza-la-adapostul-pentru-ciini-fara-stapin-din-onesti.html
http://mirela68.gapo.ro/
http://stopcruzimii.blogspot.com/
http://www.prieteniinostri.com/dog-beaten-to-death-with-a-spade/ http://www.orasulanimalelor.ro/caine-ucis-cu-bestialitate/ http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/imagini-socante-o-vulpe-a-murit-in-chinuri-lovita-cu-bata-de-un-vanator.html
http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/caini-impuscati-la-200-de-metri-de-un-ansamblu-rezidential-77078/
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/socant-zeci-de-caini-omorati-pe-strazile-din-falticeni-vezi-galeria.html
http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorfara-cuvinte-caine-ucis-in-chinuri-merge-cineva-la-politie.html
http://www.youtube.com/watch?v=apvK0U4Ot44
http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorimagini-socante-caine-otravit-de-oameni-fara-suflet.html
http://stirileprotv.ro/video/si-a-zdrobit-iapa-in-bataie-dupa-care-a-transat-o-chiar-in-fata-portii/60407891
http://stirileprotv.ro/video/tragic-animalele-de-la-zoo-se-sting-de-foame-si-de-stres/60413259
http://stirileprotv.ro/video/stapan-fara-mila-calul-s-a-prabusit-sub-povara-unei-carute-pline-cu-fier/60400680
http://www.youtube.com/watch?v=dDMoofqgjOU
http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Vanatorii_din_Alba_au_impuscat_in_opt_ani_peste_20-500_animale_0_233376715.html
http://www.editie.ro/new/mod.php?mod=stiri&sectiune=online&idcat=3&idstire=94693&title=Angajatii-Primariei--caini-cu-maidanezii
http://s117.photobucket.com/albums/o57/lightning_album/Iadul/
http://www.protectiaanimalelor.ro/caini/caini_suceava.html
http://www.protectiaanimalelor.ro/caini/caini_iasi.html
http://www.youtube.com/watch?v=6gLzNEhXou4&feature=related
http://serbiananimalsvoice.wordpress.com/2009/02/14/romania-authorities-and-dogcatchers-please-read-and-view-video-links/
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/acuzatii-socante-la-zoo-braila-cai-omorati-pentru-a-hrani-leii.html
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/viata-de-caine-legat-la-bot-si-obligat-sa-traga-la-caruta-vezi-video.html
http://www.love4animals.ro/necuvantatoarele-in-romania/blog
http://www.antena1.ro/news/social/video-caini-ucisi-fara-mila-in-judetul-arad-102788.html
http://www.mesagerulhunedorean.ro/dezastrul-de-la-adapostul-de-caini-din-santuhalm
http://www.youtube.com/watch?v=MqciSp-nt8c
http://www.youtube.com/watch?v=OrWTeICLvQs
http://www.youtube.com/watch?v=YUAx520avbg
http://www.youtube.com/watch?v=DAXylLqJvxI
http://www.youtube.com/watch?v=Hl1oJJ-XnO0
http://www.youtube.com/watch?v=668GxfL8G0s
http://www.youtube.com/watch?v=ktPVkRp5Xw0
http://www.youtube.com/watch?v=tdZbOJBu_Rw
http://www.youtube.com/watch?v=UXUi01Lak7s
http://www.youtube.com/watch?v=dDMoofqgjOU
http://www.youtube.com/watch?v=q67nHTXwy3w
http://www.facebook.com/album.php?aid=15439&id=100000517931252&upload=1
http://www.obiectivbr.ro/deschidere/41300-ce-ii-sperie-pe-braileni.html
http://www.savethedogs.eu/
http://www.protectiaanimalelor.ro/
http://www.protectiaanimalelor.ro/
http://bp1.blogger.com/__iwBej-E9SM/SFtkft_K49I/AAAAAAAAACY/xnHjFpIr5eI/s1600-h/sesizare ANSVSA.jpg
http://bp1.blogger.com/__iwBej-E9SM/SJBXKpkdC_I/AAAAAAAAAFw/_D69Y_-ZyL8/s1600-h/adresa eutanasiere Tulcea.jpg
http://www.comunicatedepresa.ro/A_VISIT_TO_DOG_SHELTERS_IN_GALATI,ROMANIA~NjQyOTc=
http://www.ecomagazin.ro/mii-de-cai-salbatici-in-delta/
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/cal-ranit-si-flamand-abandonat-la-marginea-bucurestiului.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/sex-cu-iapa-si-cu-capra-pentru-ca-iapa-nu-a-mai-vrut-a-omorat-o.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/a-fost-eutanasiata-pentru-ca-fusese-abandonata-de-proprii-stapani.html

http://www.ecomagazin.ro/mii-de-cai-salbatici-in-delta/
http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorurs-tinut-captiv-in-spatele-unei-benzinarii-din-alba.html
http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorrevoltator-cai-batuti-cu-lopata-pentru-ca-nu-au-putut-sa-traga-o-caruta.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/cruzime-fara-limita-80-de-oi-inghesuite-in-doua-dube-jumatate-au-murit.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/imagini-dezolante-cai-de-sute-de-mii-de-euro-mor-de-foame-in-mizerie.html
http://stirileprotv.ro/stiri/international/moarte-in-chinuri-un-caine-a-fost-legat-si-infometat-pana-a-murit.html
http://stirileprotv.ro/stiri/international/doi-copii-au-incercat-sa-prajeasca-niste-catelusi.html
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/adapostul-ororilor-cainii-mor-pe-capete.html
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/nu-toti-cainii-sunt-prietenosi-dar-nici-hingherii-nu-sunt-oameni.html
Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.