Stop Dierproefcentrum Venray

In Venray plant de gemeente het prestigieuze project 'Sciencelink'. Deze campus, gevestigd langs de snelweg A73, zal plaats bieden aan verschillende bedrijven die zich met proefdieronderzoek bezighouden.

Het prijskaartje voor dit project bedraagt 60 miljoen euro. Vele dieren zoals honden, konijnen, muizen en ratten zullen hier elke dag een gruwelijke dood vinden in naam van de commerciële wetenschap. Proefdierfokkerij Harlan uit Horst zal de dieren leveren en wil er ook zelf dierproeven uitvoeren.

Vervanging, vermindering en verfijning zijn de drie steekwoorden van het Nederlandse proefdieronderzoek. Een nieuw proefdiercentrum in Venray past absoluut niet in dit beleid! In Nederland worden nog steeds jaarlijks 612.000 dieren gebruikt in experimenten. Tevens vinden nog eens 650.000 speciaal voor de proefdierindustrie gefokte dieren de dood. Dit omdat zij bijvoorbeeld het verkeerde geslacht hebben of omdat zij niet de juiste kenmerken vertonen volgens de dierproefnemer. Dieren zijn geen wegwerpproducten!

Dat de gemeente Venray nieuwe banen wil creëren, is begrijpelijk. Maar dat dit moet gebeuren ten koste van onschuldige dieren is onethisch en onacceptabel! Het wordt hoog tijd voor een dierproefvrije wetenschap zonder dierenleed. Laten we samen de gemeente Venray en dit project een halt toeroepen.

Klik hier voor meer informatie over Sciencelink.

 

Wat kan jij doen?

* Stuur vandaag nog een beleefde protestmail naar de wethouder lei.heldens@venray.nl.

* Vraag het informatiepakket aan door een email te sturen naar info@stopdierproeven.org. Hang de protestposter voor je raam.

* Bezoek onze website regelmatig met het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het nieuwe dierproefcentrum.

* Kom naar onze demonstraties om je stem voor de dieren te laten horen. Klik hier voor de actie agenda.

* Steun de campagne met een donatie.


 

Geachte wethouder Lei Heldens

De gemeente Venray plant de bouw van het business park 'Sciencelink'. Als bezorgde burger wens ik via deze mijn ongenoegen over dit project kenbaar te maken. Ik heb alle begrip voor het feit dat de gemeente Venray nieuwe banen wil creëren, maar vind het onacceptabel dat dit moet gebeuren over de ruggen van dieren.

Dierproeven zijn in deze 21ste eeuw niet meer nodig. Ze zijn onetisch, geven onbetrouwbare resultaten en zijn mens- en dieronvriendelijk. Vele wetenschapsmensen zijn het hierover trouwens eens. Ik vind het dan ook onaanvaardbaar dat de gemeente Venray toch heeft besloten om miljoenen euros te gaan investeren in dit project.

Via deze wil ik u dan ook formeel vragen om dit project stop te zetten. Ik zou het jammer vinden dat Venray in de toekomst bekend zal staan als een dieronvriendelijke gemeente.

Met vriendelijke groeten,

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.