Een daadkrachtig beleid tegen gaybashing!

Vandaag zijn wij met z'n allen verontwaardigd. Een man wordt dood aangetroffen in een buurtpark in Beveren. Een afspraak via een datingapp leidt tot gaybashing met overlijden tot gevolg. Vandaag delen we kwade reacties, tweeten politici hun ongeloof, stellen organisaties zich burgerlijke partij en worden de vingers naar elkaar gewezen, de daders en het slachtoffer. Maar wat morgen? 

De algemene verontwaardiging is er, concrete reactie en actie blijven uit. De meldpunten voor homo- en queerfobie werken gedecentraliseerd. Individuele casussen van homo- en queerfobie worden genoteerd en geklasseerd maar krijgen geen gevolg tot bredere en harde actie tegen de geweldplegers. In plaats daarvan worden slachtoffers ter verantwoording geroepen: "Waarom spreken ze dan af met onbekenden?"

Help ons mee een daadkrachtig beleid te ontwikkelen. Stel Bart Somers en Annelies Vanderlinden - de ministers van Binnenlandse Zaken en Bestuur - verantwoordelijk. Teken hiervoor deze petitie!

Je vindt de volledige brief via http://www.weljongniethetero.be/nieuws/open-brief-de-tijd-dringt-voor-een-daadkrachtig-beleid-tegen-gaybashing

We vinden jouw veiligheid en anonimiteit belangrijk. Duid gerust "mijn naam niet weergeven" aan bij de ondertekening.

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.