De dierenpolitie mag niet verdwijnen!

De dierenpolitie verkeert in financieel zwaar weer en dreigt ten onder te gaan aan bezuinigingen en reorganisaties.
Dit blijkt dinsdag uit onderzoek van De Persdienst, de landelijke redactie van regionale dagbladen: http://www.nu.nl/binnenland/3984781/dierenpolitie-verkeert-financieel-in-zwaar-weer.html


De dierenpolitie (ook wel animal cops) is een speciale afdeling van de Nederlandse politie die optreedt bij dierenmishandeling, hulp verleent en probeert dierenleed te voorkomen. In het gedoogakkoord van 20 september 2010 tussen de VVD, het CDA en de PVV werd afgesproken dat er 500 zogenoemde animal cops zouden worden aangesteld. "Dierenmishandeling wordt harder aangepakt, onder meer door 500 animal cops (dierenpolitie)", aldus het akkoord.

Hoewel er mensen zijn die twijfels hebben over het nut en het werk van de dierenpolitie, doet de dierenpolitie absoluut veel zeer goed en nuttig werk. Onder andere komt de dierenpolitie in actie tegen:
- mishandelen en doden van dieren;
- verwaarlozen van dieren;
- het overtreden van het verbod op seks met dieren;
- dierenporno;
- stroperij.

Echter gebeurt er veel 'achter de schermen' en worden burgers hier niet altijd van op de hoogte gebracht, hetzelfde als bij 'gebruikelijk' politiewerk.
Dat u niet dagelijks over het werk van de dierenpolitie leest in de kranten of andere media, wil niet zeggen dat er niets gebeurt of dat ze niets doen. Integendeel: deze mensen doen geweldig werk voor de dieren en een eenheid als de dierenpolitie is uniek in Nederland en zou niet mogen verdwijnen.

Als de dierenpolitie zou verdwijnen in Nederland zijn degenen die al zo vaak op de laatste plaats gezet worden (alweer) de dupe: de dieren. Dat mag niet gebeuren, dieren zijn al te vaak de klos en het eventueel verdwijnen van de dierenpolitie zal dierenbeulen vrij spel geven en dierenleed doen toenemen.

Wij vragen u te tekenen om de plannen om te bezuinigen op de dierenpolitie tegen te houden.
De handtekeningen zullen worden aangeboden aan de Tweede Kamer met een dringend verzoek de bezuinigingsplannen terug te draaien en zorg te dragen dat de dierenpolitie in stand blijft.

Bezuinig niet op het voorkomen en aanpakken van dierenleed, laat de dierenpolitie niet verdwijnen!

Geachte Kamerleden,

Als de dierenpolitie zou verdwijnen in Nederland zijn degenen die al zo vaak op de laatste plaats gezet worden alweer de dupe: de dieren. Dat mag niet gebeuren, dieren zijn al te vaak de klos en het eventueel verdwijnen van de dierenpolitie zal dierenbeulen vrij spel geven en dierenleed doen toenemen.Wij vragen u om de bezuinigingsplannen terug te draaien en zorg te dragen dat de dierenpolitie in stand blijft.


Bezuinig niet op het voorkomen en aanpakken van dierenleed, laat de dierenpolitie niet verdwijnen!

Met vriendelijke groet,

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.