СТОП за незаконска ( дивоградба ) на џамија на Попова Шапка!

Како граѓани на РМ сме револтирани и огорчени од однесувањето на институциите на РМ и од нивното толерантно однесување, кон спроведување на незаконската постапка која ја изврши Исламската Верска Заедница ( ИВЗ ), во спроведување на узурпација на државно земјиште и спроведување на ДИВОГРАДБА, градење на верски објект во реонот на Викенд Населба на Попова Шапка. За овој незаконски акт сопствениците на викенд куќите не се ни консултирани и не се согласни, бидејки местото на кое се гради овој верски објект ( џамија ) е во самата Викенд Населба, и нејзината градба не одговара за ваква населба а и на многу викенд куќи смета бидејки е во нивна близина. Бидејки институциите на РМ немаат превземено ништо од своите надлежности за спречување на оваа незаконска постапка, ние оваа наша петиција за НЕСОГЛАСНОСТ ја испраќаме до сите релевантни институции од РМ, институциите на ЕУ во Република Македонија и Амбасадите на странските земји кои се приатни во РМ. Во надеж дена сите насочени институции кои се декларирани за владеење на правото и почитување на демократијата ке дејствуваат на спроведување на Законите кои владеат во Република Македонија за разрешување на овој незаконски акт и ќе одиграат важна улога за позитивно решение за разрешување на овој чин - СПРЕЧУВАЊЕ НА НЕЗАКОНСКА ГРАДБА ( ДИВОГРАДБА ) БЕЗ ОДОБРУВАЊЕ НА МЕСНОТО НАСЕЛЕНИЕ И НАДЛЕЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО СОГЛАСНОСТ СО УРБАНИСТИКИОТ ПЛАН ЗА ВИКЕНД НАСЕЛБАТА НА ПОПОВА ШАПКА.
Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service.
You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.