Strijd mee tegen kindhuwelijken in Tanzania.

Steun de jongeren met jouw handtekening.
Teken de petitie!

Tanzania heeft het op één na hoogste percentage kindhuwelijken van de wereld! Eén op de drie meisjes trouwt er voordat ze 18 jaar is. In de dorpen trouwen sommige meisjes al als ze nog maar 10 of 11 jaar zijn.

Een kindhuwelijk heeft voor een meisje rampzalige gevolgen voor de rest van haar leven. Vaak wordt ze gedwongen om voortijdig van school te gaan, krijgt ze kinderen als haar jonge lichaam daar nog niet klaar voor is en is ze slachtoffer van huiselijk en seksueel geweld.

Wij steunen de dappere jongeren in Tanzania die er bij de regering op aandringen de wet te wijzigen. Volgens de huidige wet mag een meisje trouwen als ze 14 jaar is en moeten jongens 18 jaar zijn. De jongeren strijden voor een verbod op alle huwelijken van kinderen onder de 18 jaar. En daarvoor hebben zij handtekeningen nodig.

Later dit jaar worden de handtekeningen uit alle landen aangeboden aan het parlement in Tanzania. Met deze wereldwijde steun hopen zij de wetswijziging er door te krijgen. 

Zeg ook NEE tegen kindhuwelijken!
Strijd mee en teken de wereldwijde petitie.

Deze petitie is onderdeel van een wereldwijde actie van Plan International i.s.m. The Tanzania Ending Child Marriage Network, Plan Tanzania en Youth for Change Tanzania

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

privacy policy

By signing, you accept Care2's terms of service.
You can manage your email subscriptions at any time.

Having problems signing this? Let us know.