Help de kippen, stop de kooien!

Nog altijd zitten in Nederland ruim 6 miljoen kippen opgesloten in krappe, overvolle kooien. Dicht op elkaar gepakt staan ze hun hele leven op draadgaas, komen nooit buiten en kunnen niet scharrelen of zelfs maar met hun vleugels fladderen. Dit vreselijke dierenleed moet stoppen. Teken daarom nú de petitie voor een verbod op alle kippenkooien in Nederland!

Veel mensen denken dat kippenkooien tot het verleden behoren. Maar niets is minder waar. De kale legbatterij is afgeschaft, maar de zogenaamde 'verrijkte kooi' en de 'koloniekooi' mogen nog wel. En ook in deze kooien leiden de kippen een ronduit troosteloos bestaan. Vanwege het hevige dierenleed schaft Duitsland alle kippenkooien af. Nederland moet nu volgen. Kom daarom in actie en roep de Tweede Kamer op alle kooien te verbieden! 

Buiten scharrelen, zaden uit de grond pikken, een stofbad nemen. Het zijn simpele dingen die een kip gelukkig maken. Maar in een kooi heeft ze daar geen enkele ruimte voor. Opgesloten achter de tralies van haar kooi, beweegt ze zo weinig dat haar botten zwak worden en gauw breken. Bijna elke dag legt ze een ei. Na ongeveer 1,5 jaar is ze 'op' en gaat ze naar de slacht.

Kippen zijn intelligente, sociale dieren. Zij verdienen een goed leven met buitenlucht en ruimte om te scharrelen. Help jij de kippen uit de kooien?

Geen enkele kip verdient een leven in een kooi. Kom nú in actie en #HelpDeKooikip!

Aan de Tweede Kamer en de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


In Nederland leven 6 miljoen legkippen in kooien. De kooien beperken de dieren in bijna al hun natuurlijke behoeften. Er is geen ruimte om met de vleugels te fladderen, te scharrelen, een nest te bouwen of zelfs maar de vleugels te strekken. Door het gebrek aan beweging krijgen veel kippen die in kooien gehouden worden broze botten, met een groot risico op letsel.


De huisvesting van legkippen in kooien is in strijd met bepalingen in de Europese Richtlijn 98/58 en in het Besluit Houders van Dieren die stellen dat gehouden dieren voldoende ruimte moeten hebben voor hun fysiologische en ethologische behoeften en dat de bewegingsvrijheid van dieren niet op zodanige wijze mag worden beperkt dat het dier daardoor onnodig lijdt of letsel wordt toegebracht. Vanwege het dierenleed in kooien heeft Duitsland besloten het houden van legkippen in kooien per 2025 te verbieden. 


Ik vraag u daarom het Duitse voorbeeld te volgen en in Nederland na de kale legbatterij en de zogenaamde 'verrijkte' kooi ook de laatste kooien voor legkippen (de zogenaamde 'koloniehuisvesting') te verbieden.

Sign Petition
Sign Petition
You have JavaScript disabled. Without it, our site might not function properly.

Privacy Policy

By signing, you accept Care2's Terms of Service and agree to receive communications about our campaigns through email and other methods. You can unsub at any time here.

Having problems signing this? Let us know.